HomeMental coaching

MENTAL COACHING

Hoe presteer jij onder druk? Waardoor word je afgeleid? En door wie? Ben je in het nu?  Wat maakt het dat jij niet jouw beoogde niveau kan halen? Kortom, wat is jouw mindset!

Tijdens de coaching sessies gaan we ons richten op wat jij wil en het kunnen benutten van je volledig potentieel. Als je kunt leren om de mentale inmenging in je spel te verminderen gaat niet alleen je spel significant vooruit, maar ook het inzicht in de manieren waarop jij jezelf in de weg zit. Dit zorgt er voor dat jij verbetert in de uitvoering van elke activiteit in jouw leven. Naarmate jij meer zelfbeheersing krijgt, win jij in mate van vrijheid en plezier!

Waarom mental coaching?

Op het moment dat emoties als angst opkomen wordt het lastiger om logisch na te denken, te reflecteren op eigen gedrag en prioriteiten te stellen. Dit kan al gebeuren bij zorgen over de gevolgen van een slechte prestatie op belangrijke momenten.

Iedereen krijgt opdrachten: “je moet meer focussen!”; “jullie moeten efficiënter werken!”; “je moet meer commercieel gaan denken!”; “je moet beter draaien!” en; “je moet die pass durven geven!”. Er is bewezen dat ons lichaam niet in staat is om naar deze opdrachten te luisteren. Laat staan dat ons lichaam ze kan uitvoeren: dat zou fantastisch zijn! Daarnaast kan ons centrale zenuwstelsel geen ontkenning vasthouden:

  • Niet
  • Zonder
  • Geen
  • Nooit

Hoe werkt mental coaching?

Daarom gaan wij ons richten op wat jij wel kunt: bewustwording speelt hierbij een belangrijke rol. Het vergaren van zelfkennis is cruciaal voor het veranderen van je gedrag. De reis met mij als gids is op basis van het INNERLIJK SPEL[i]. Met wie voer jij de innerlijke dialoog? Wie geeft hier aanwijzingen? Wie zorgt voor afleiding? Wie oordeelt of veroordeelt? Is jouw mindset statisch of heb jij een groeimindset?

Het rode mannetje op onze schouder is diegene die ons afleidt, over ons oordeelt, veroordeelt, etc. Ook zorgt het rode mannetje dat jij de volgende zaken van jezelf gaat eisen:

  • goedkeuring;
  • erkenning;
  • zelfvoldoening;
  • oordelen en;
  • veroordelen

De traditionele leermethode is op basis van de reactie van de persoon. Wij gaan op zoek naar jouw interpretatie van zaken en wat jouw reactie hierop is. Ben jij je bewust van je perceptie? En wat is de invloed hiervan op je reactie? Hoe heeft dit effect op het resultaat?

[i] W. Timothy Gallwey Inner Game